Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

Danas 19.11.2015. na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, naš najdraži Prof. dr Milomir Ninković je održao stručno predavanje Sarajevskim studentima i osoblju Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju UKCS.

Studentima je prezentirao puno teških slučajeva iz svoje bogate prakse. Među tim slučajevima je i slučaj - medicinski fenomen našeg Ališana kojeg je Prof. dr. Milomir Ninković
operisao i spasio puno puno stvari od kojih danas zavisi funkcionalan život našeg Ališana. Možete pogledati u videu šta je Profesor i kako radio na Ališanu:

 

Od iduće godine kreću novi operativni zahvati na liječenju našeg Ališana koje će naravno sve raditi Prof. dr. Milomir Ninković počev od aprila iduće godine.
Prije predavanja smo sa profesorom uradili i jedan kontrolni pregled i dogovorili stvari u vezi pripremne faze pred nastupajuće operativne zahvate.
Ovu priliku koristimo da se još jednom od srca zahvalimo Prof. dr. Ninkoviću na velikom zalaganju i nesebičnoj pomoći oko slučaja našeg sina Ališana.