Dobro došli. Ovo je internet stranica dječaka Ališana Omerbašiča. Stranica sadrži medicinsku dokumentaciju o Ališanovoj bolesti, te vijesti i fotografije koje su pratile Ališanovu borbu za život, izmještanje i liječenje u Njemačkoj. Trudićemo se da vas izvještavamo o Ališanovom stanju danas.

Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. godine u Sarajevu. Nakon "rutinske" operacije na Dječijoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dječak je dobio sepsu...

Ališanovi roditelji traže kliniku da izmjeste sina na liječenje, amputacija je zadnje rješenje. Nada dolazi sa Dječije klinike Schwabing u sklopu klinike u Minhenu i prof. dr. Milomira Ninkovića...

Ališanov organizam se bori sa sepsom, borba traje danima...Kao posljedica sepse javlja se odumiranje tkiva na šakama, stopalima i nosiću. Doktori na Kliničkom centru u Sarajevu predlažu amputaciju stradalih područja.

Facebook Twitter 

Bosnian Flag United Kingdom flag

Preuzimanje sadržaja

Sve informacije su provjerene, potvrđene i 100 % iskrene od strane roditelja dječaka Ališana.
Javno preuzimanje i objavljivanje TEKSTOVA je dozvoljeno od strane roditelja dječaka Ališana.
Javno i privatno preuzimanje i objavljivanje FOTOGRAFIJA na kojima se dječak Ališan nalazi je STROGO ZABRANJENO zakonom o autorskom i srodnim pravima PSBiH broj 543/10 od 13. srpnja 2010. godine Sarajevo.
Javno i privatno preuzimanje i objavljivanje FOTOGRAFIJA na kojima se dječak Ališan nalaz je DOZVOLJENO SAMO UZ ODOBRENJE roditelja dječaka Ališana.
Za odobrenje preuzimanja i objave sadržaja sa stranice kao i za sva druga pitanja u vezi Ališana možete nas kontaktirati na broj telefona +387 62 282 665 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na Faccebook grupi Podrska malom Ališanu Omerbašiću.

.


Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7 

Anketa

Vaše iskustvo sa KCUS je?

Hvala svima koji su pomogli: Mali Ališan putuje u Minhen na operaciju

...Ališana će primiti prof. dr. Milomir Ninković, jedan od vodećih svjetskih plastičnih hirurga, koji će pokušati spasiti prstiće i nogice. Doktor Ninković je inače šef Odjela plastične i rekonstruktivne hirurgije šake i centra za teške opekline u minhenskoj bolnici. On je sada jedina nada malom Ališanu, njegovim roditeljima Albini i Omeru.

Intenet portal eKapija.ba, 15. 04. 2011.